PiKANT een tentoonstelling over kant gedurende de eeuwen heen (portfolio pajogus)

Wij bezochten de unieke tentoonstelling “PiKANT! Vijf eeuwen cultuurgeschiedenis uitgekleed” en vonden het een unieke en zeer leerzame ervaring. Als surplus was het kasteeldomein van Moorsel opengesteld voor het PiKANT publiek.

De tentoonstelling is een belevenis die de bezoeker meeneemt door vijf eeuwen kant- en kunstgeschiedenis, met ongelooflijke topstukken uit heden en verleden.

De weelderige tentoonstelling PiKANT! laat de bezoeker kennismaken met vijf eeuwen cultuurgeschiedenis. Zij richt de spots op kanten kledij en accessoires als ware statussymbolen, die vaak van moeder op dochter werden doorgegeven, of van vader op zoon. Kant is een weefsel van draden, een toonbeeld van ambacht en precisie, en boordevol geschiedenis. PiKANT! laat zien hoe kant van onderkleding naar bovenkleding evolueerde en weer terug, en welke pioniersrol het familiebedrijf Van de Velde daarin speelde. Vandaag inspireert kant menig kunstenaar en ontwerper tot high fashion en kunst.

Bron: PiKANT, kant door de eeuwen heen

Alle foto’s zijn copyright beschermd, gelieve deze niet te gebruiken zonder mijn uitdrukkelijke toestemming via E-mail. All photo’s are copyright protected, please don’t copy them without express permission by E-mail.

Kasteel Moorsel en domein