Tegenzin

Geplaatst door Jos op 21/02/2016

Donderdag 18 februari. Het wordt steeds moeilijker om me zoals nu vandaag naar het hospitaal te begeven voor mijn veertiendaagse chemotherapie. Ik zie er geweldig tegenop, het begint zwaar te wegen. Vorige week had ik nochthans een paar schitterende dagen waarbij ik me zeer goed voelde. De zondagnamiddag na mijn vorige chemokuur zijn mijn schoonbroer en zus, Ronny en Sonja op bezoek geweest wat ik als zeer ontspannen heb ervaren!

‘s avonds was ik uiteraard moe en ben vrij vroeg gaan slapen waarna ik twaalf uur aan één stuk heb geronkt. De dagen nadien voelde ik me zeer fit wat een verademing was. Dit heeft toch wel een kleine vier dagen geduurd tot we zondags onze jarige dochter Christel hebben bezocht. We zijn daar te lang gebleven maar ja, wat doet een mens als het gezellig is? Blijven plakken hé. Vanaf dan huist de vermoeidheid opnieuw in mij tot op vandaag waar mijn infusen opnieuw inlopen en mijn vierde kuur is begonnen. Mijn bloedwaarden zijn dik in orde volgens mijn oncologe. Naar mijn gevoel verdraagt mijn lichaam de tachtig procent cytostatica veel beter.

Hoop maar dat dit zo blijft en er geen uitstelling meer is zodat ik er voor mijn verjaardag in april vanaf ben. Niet dat mijn verjaardag zo belangrijk is maar ik gebruik mijn 59ste verjaardag – sinds mijn operatie – als streef baken. Het is ondertussen twaalf uur veertig en heb net mijn boterhammetjes opgegeten, gevolgd door een vlaai dessertje en een speculaas. Alle veertien dagen lijk ik wel een kilo of meer bij te komen, de teller staat ondertussen op 101 kilogram. Mijn bloeddruk is ook net gemeten en het zijn waarden, een sportman waardig

Morgennamiddag worden we hier terug verwacht voor het vervolg van mijn chemotherapie en zin dat ik er weer in heb. Ik ben vrij misselijk en zeer moe vertrokken richting Hamme. Vrijdag 19 februari Opnieuw naar de kliniek voor het vervolg van mijn Folfox therapie. Op slechts één uur tijd stonden we terug buiten en had ik mijn twee infusen reeds gehad, een record! Op naar mijn bed.

Zaterdag 20 februari Iets voor twaalven kwam Inge de thuisverpleegster mijn infuser afkoppelen, eerst diende ze de poortkatheder te spoelen met fysiologisch water waarna ze heparine inspoot om te katheterpoort te sluiten zodat deze niet verstopt voor een volgend gebruik.

Deze tekst posten heeft me zeer veel energie gekost, ik begeef me terug naar bed.

Verder lezen: Ziek, Extreem moe, Sperwer en een Folfox dans