Het is maar een prikje mijnheer

Geplaatst door Jos op 13/09/2016

Vorige week was het voor ons weer even wat spanning na het laten afnemen van mijn bloed voor een uitgebreid bloedonderzoek.

Zullen mijn bloedwaarden oké zijn of is er weer iets op til, uitzaaiingen? Lichte paniek? Ook speelt de kankerfilm zich weer af en zien we het hele traject terug voor ons, ja, voor zowel Patricia als ik, van operatie tot bestralingen en chemotherapie.

We konden pas de voorbije maandag bij de oncoloog terecht maar gelukkig heeft onze huisarts ons vorige week al kunnen geruststellen, alle waarden bleken in orde te zijn.

Maandag jongstleden hadden we dan een afspraak met de oncologe, de bloedwaarden waren ons reeds bekend maar bij de laatste spoeling van mijn poortkatheter bleek deze verstopt te zijn en kan hij maar beter verwijderd worden volgens Dr S., volgende week woensdag moet ik dus binnen voor een operatie in de dagkliniek.

Na mijn laatste chemobeurt en lees ook mijn laatste cortisone injectie heb ik zeer veel last van het versneld vervellen van mijn handen en voeten – Dyshidrosis lamellosa sicca – waarvoor ik morgen woensdag een afspraak heb bij de dermatoloog.

Ook mijn voeten en handen zijn nog steeds pijnlijk en gevoelloos, zeer raar maar de meeste kankerpatiënten kennen dat. Fietsen en wandelen gaat niet goed, soms na honderd meter al niet meer te doen. Ook regelmatig steken in handen en voeten. Ook ben ik regelmatig zeer moe, vooral na het drinken van een glaasje wijn!

Op dertien december staat er een coloscopie gepland, leuk onderzoek waarmee men onder narcose met behulp van een endoscoop de dikke darm onderzoekt naar poliepen en tumoren. Maar voorafgaande moet ik eerst mijn darmen leegmaken door het het drinken van twee liter Moviprep.

Patricia’s nicht Marleen wensen we een goed te verdragen chemokuur, maar vooral een definitieve genezing.
(Nota: het heeft niet mogen baten, Marleen is helaas overleden op 2 december 2018)

Mijn schoonbroer John wensen we het allerbeste en niet te veel bijwerkingen vanwege de toegediende medicatie!
(Nota: het heeft ook bij mijn schoonbroer niet mogen baten, Johnny is helaas overleden op 17 september 2018)

Alle andere kankerpatienten wensen ik een spoedig herstel en niet te veel miserie!

Verder lezen: darminspectie