3 jaar later, geen champagne maar toch al cava!

Geplaatst door Jos op 06/08/2018

vandaag, 3 jaar laterVandaag, drie jaar geleden op zes augustus 2015 om haf acht werd ik naar een operatiezaal gereden door een vriendelijke verpleegster. Eenmaal aangekomen in wachtruimte was ik quasi zen, er lag als het ware een deken van rust over mij waarbij ik uiteraard hoopte op een geslaagde ingreep waarbij mijn darmtumor compleet zou kunnen worden verwijderd. Maar in het geval de operatie verkeerd zou uitdraaien had ik er ook vrede mee, althans, zo dacht ik daar liggend in mijn ziekenhuisbed. Ik had echter ook niet veel keuze! Het was dat of de prognose van de oncoloog, namelijk nog zes tot negen maanden te leven hebben. Voor mij is het vandaag zes augustus een dag die in mijn geheugen gegrift is. De dag dat mijn leven als het ware aan een nieuwe episode begon – lijkt wel een soap maar ik zou het graag bij twee afleveringen houden, weliswaar na nog een lange lijdensweg van allerlei niet te onderschatten scans, radiotherapie en chemotherapie, vermoeidheid. Mijn laatste chemo infuus werd hier thuis afgekoppeld op mijn verjaardag, 27 april 2016, Christel was hierbij mijn getuige.

Geen schrik, ik val jullie hiermee niet jaarlijks mee lastig maar voor sommigen is het – denk ik – wel leuk om te horen dat het momenteel vrij goed gaat met mij. De restanten van mijn chemotherapie kuur zullen wel mijn ganse leven aanwezig zijn onder het mom van soms abnormale vermoeidheid, beschadigde zenuwen in mijn voeten, als ik mijn tenen over elkaar beweeg voelt het aan of er zit zand tussen zit. Ook mijn geheugen is er niet op verbeterd maar dat zijn maar ongemakken!

Momenteel slik ik trouw sinds juli 2015 dagelijk mijn 80mg Assaflow. In feite is dat aspirine met een maagbescherming omhulsel, vele hartpatienten moeten zulke kleine dosis dagelijks innemen.

Lees verder, nieuw onderzoek, UZ Antwerpen is gestart met een grootschalig onderzoek van: asperine tegen darmkanker

Blogindex

Opa wanneer ga je nu dood? | De dag van mijn echografie onderzoek | Operatie | Na ingreep, al windjes gelaten Mr. ...? | Week 1 bijna een feit | Vierenveertig procent | De erupterende vulkaan | Thanks en toilet bezoek | 64 procent bestraald | Wachtzaal 7 | Nabestraling | Chemo infuser loopt niet | Drie dagen extra bestraling | Lachende koffiekoeken | Kakafonie | Nummer achtentwintig | Ode aan mijn mantelzorgster | Vechten tegen kanker | De dood, mijn visie | Inschattingsfoutje medici | Voel me onheus behandeld | Kankerpatienten leven dubbel zo lang dankzij aspirines | Aspirine tegen borstkanker | Cafe De Spanjaard | Interview | Bedankt | Weinig goesting |Kind samen met het badwater weggegooid | Havermoutpap en twee euro extra | Routineus | Let's dance the Folfox | NR 178 | Alpaca's | Chemo - junk | Slaapmarathon met Parisiennes | De witten delven het onderspit | J. en de zaak van de Hamse seriemoordenaar | Tegenzin | Ziek, Extreem moe, Sperwer en Folfox dans | Insomnia | Silver lining | Wat een ongeloofelijk verschil | Nummer zeven of toch niet ... | Zappen, rochelen en schorre stem | De laatste dans | Vreugdedansje | Overlevingsmodus | Het is maar een prikje mijnheer | Darminspectie | 3 jaar later, geen champagne maar toch al cava! | Asperine tegen darmkanker |